Meer meldingen bij vertrouwenspersoon sinds #MeToo?

Het kan niemand zijn ontgaan; #Metoo ging in oktober viraal. De campagne die actrice Alyssa Milano statte naar aanleiding van de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting aan het adres van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein, gaf vrouwen en mannen wereldwijd de moed om soortgelijke ervaringen te delen.

Leiden deze bekendmakingen ook tot meer meldingen bij vertrouwenspersonen? Zie hieronder de resultaten van een snelle poll. 

 

Heeft u als vertrouwenspersoon één of meer meldingen ontvangen over seksuele intimidatie in de laatste 3 weken van oktober?
 • NEE 93%, 39 votes
  39 votes 93%
  39 votes - 93% of all votes
 • JA, ik ervaar een TOENAME sinds #MeToo 7%, 3 votes
  3 votes 7%
  3 votes - 7% of all votes
 • JA, ongeveer evenveel als altijd 0%, 0 votes
  0 votes
  0 votes - 0% of all votes
Total Votes: 42
29 oktober 2017 - 3 november 2017
Voting is closed

 

Alle nieuwsberichten1 Reactie

 1. Greet Nieuwland

  Geen Melding hierover ontvangen.
  Wel veel discussie. Enerzijds prima om hiervoor aandacht te hebben en het bespreekbaar te maken. Anderzijds door dit voor de TV, zo openbaar te doen en niet eerder een rechtszaak aangespannen geeft ook veel stof tot discussie. Het is wel een hype aan het worden.
  Voor de Vertrouwenspersoon wel een moment om ongewenst gedrag op de agenda te houden binnen je werkveld. Het gaat vooral om je eigen grens.
  Er komt ook een beweging op gang dat het onderwerp bespreekbaar moet zijn maar niet zover dat alle aanrakingen / gedragingen als ongewenst bestempeld moeten worden.

Geen reacties toegestaan.